Spotit

Spottien karttapaikat saat klikkaamalla spotin nimeä.

Mukkula

Tämä on LWC:n kotiranta.

Mukkulan tapahtumapuistosta pääsee vesille LWC:n surffikopilta. Paras tuulensuunta on NW, paikalle käy kaikki S – NW tuulet. Ranta on hiekkapohjainen ja rikauksen voi tehdä nurmikolla. Puiden läheisyys ja rannan nopea syveneminen hankaloittavat leijan kanssa toimimista.

WP_000133
Kopilta länteen
Kopin rantaviivaa kaakkoon

Ruoriniemi

Ruoriniemestä pääsee vesille aallonmurtajan päältä. Parhaiten toimiva tuulensuunta on NW. Rikaus ja lähtö tapahtuvat suurista kivistä tehdyllä aallonmurtajalla. Ranta on syvä.

WP_001161
Ruoriniemi

Kankola

Itä-koillisen tuulilla toimiva nurmi- ja hiekkapohjainen ranta, joka toimii myös yleisenä uimarantana, joten varovaisuutta peliin. Auton saa parkkiin aivan rannan tuntumaan tai ylemmälle tasolle ennen alas menevää tietä. Ajo Jalkarannantieltä S-marketin takaa Kiikkulantielle, josta käännytään 400m päästä oikealle parkkipaikan läpi ajaen vasemmalle alas rantaan.

Kankola
Kankola

Vääksy

Vääksyssä käydään vesillä Vääksyn kanavan etelä puolella. Kanavan vieressä on pieni aallonmurtaja ja nurmikko, josta pääse liikkeelle. Ranta on hiekkapohjainen ja aika matala. Parhaat tuulensunnat S-SW, kovalla tuulella rantaan nousee mukavaa hyppyramppia. Varsinkin SW- tuulella on Vääksyssä usein paljon parempi tuuli kuin Lahdessa. Kanavaliikennettä on syytä varoa.

Kettula

Vääksyn sillalta eteenpäin n.6km kääntyy tie vasemmalle (Lammi) -> Hilliläntie -> Kettulantie, rantaan matkaa n.4km. Parkkitilaa rannan tuntumassa. Ranta on mutapohjainen, pitkälle matala ja melko tilava ja sopii myös vasta-alkajien harjoitteluun (leija). Tuulensuunnat E-S.

Pulkkilanharju

Pulkkilanharjulle sopivat pohjoisen ja kaakon väliset tuulet. Lähtö ja rikaus tapahtuvat tien vieressä tai tien toisella puolella olevat parkkipaikalla. Tilaa maalla ei ole kovin paljon ja kovalla tuulella rikaus on vaikeaa. Ranta on syvä ja kivikkoinen.

Talvisin

Messilä

Messilään käyvät parhaiten itätuulet. Jäälle pääsee Messilän laskettelurinteiden kohdalta.

Kutajärvi

Kutajärvi on halkaisijaltaan noin 1.5 km järvi Hollolassa. Järvi on matala ja mutapohjainen ja se jäätyy usein noin kuukautta ennen kuin muut Lahden seudun järvet. Kutajärvelle pääsee ajamalla Messilään ja jatkamalla siitä Hollolan KK kohti noin 3 kilometriä. Peltoaukean keskeltä näkyy vasemmalla järvi. Järvelle pääsee kääntymällä Sarvikuutin – kyltin kohdalta.

Ulkomailla

Hiiumaa

Hiiumaalta löytyy rauhallisia ja matalia hiekkarantoja, jotka sopivat hyvin leijailuun, Hiiumaalta löytyy lyhyen ajomatkan päästä ranta kaikille tuulen suunnille. Rannat ovat pääosin autiota tai ihmisiä on vähän. Palvelujen taso on vaatimatonta, eikä saaren pohjoisosista löydy juurikaan lomamökkejä. Ruokakaupat ovat auki joka päivä, ja sieltä saa samaa ruokaa kuin Suomesta. Huoltoasemia & pankkiautomaatteja on ainakin Kärdlassa. Saarella on varmasti muitakin hyviä rantoja, mutta ne odottavat vielä löytäjäänsä. Köpun majakkaan kannattaa kiivetä.

1. Luidja-lahti

Luidja -lahti on noin 5 km pitkä lahti sinne sopivat pohjoisen puoleiset tuulet, ranta on noin 200 metriä leveä. Paikalle on helppo löytää, Luidjan (ainoan) kaupan kohdalta uimarannan merkin kohdalta rantaan, parkkiselta matkaa on noin 300 m lepikon läpi. Lepikossa on itikoita järjettömästi.

2. Lehtma/Törvanina

Kärdla – Korgessaare- tietä noin 5 km Kärdlasta on viitta oikealle Lehtma, josta ajetaan muutama kilometri. Oikealle kääntyy P- paikan merkkillä varustettu tie. Parinsadan metrin päässä on parkkis, parkkeeraus onnistuu myös metsään, jonne parkkipaikalta menee lukuisia teitä. Paikkaan sopii idän puoleiset tuulet ja SE- tuulella paikalle tulee effekti tuulta. Koska Lehtma on Hiidenmaan suurimman kaupungin, Kärdlan, lähellä, on siellä varsinkin viikonloppuisin paljon ihmisiä. Ranta ei ole kovin leveä, mutta sitäkin pitempi eli biitsiä on kilometri kaupalla. Tämä on ainoa ranta jolla oli jonkinlaista ruuhkaa. Rannassa on erittäin hienoa hiekkaa.
Lehtman- tien päästä löytyy kuppila jossa oli hyvää & halpaa ruokaa.

3.Mangu

Kärdla – Korgessaare- tietä noin 10 km Kärdlasta, viitta oikealle Tahkuna tuletorn, sinne ja tietä noin 5 km pohjoiseen. Hiekkatietä vähän matkaa ja uimarannan kyltin kohdalta rantaan. Tie on aika huono, mutta tien päässä on parkkis jossa auton saa käännettyä. Ranta on pitkä ja ainakin vasemmalla puolella aika matala.

4. Secret spot….Kalaste

Ajetaan Ristnaan päin hiekkatietä ja käännytään vasemmalle metsätietä rantaan päin. Ajetaan metsässä neljä kilometriä ja vastaan tulee kaksi lahtea, jotka ovat molemmat Yyterin lahden kokoisia. Täällä on jopa parkkis. Tänne käyvät etelän ja lännen puoleiset tuulet.

5. Ristna

Surf Paradiis – surffiklubi Ristnassa
– päiv.1.5.2018 –